Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

“Şikâyetler arttı, kalp hastalıklarına bağlı ani ölümler çoğaldı”


“Şikâyetler arttı, kalp hastalıklarına bağlı ani ölümler çoğaldı”
309 views
26 Haziran 2022 - 12:55


“Şikâyetler arttı, kalp hastalıklarına bağlı ani ölümler çoğaldı”

UZMANLARIN ÖNERİLERİ… “Hedef, sağlıklı olmak için hayatta kalmak olmalı, dengeli beslenmeli, spor yapmalı, stressiz bir yaşam sürülmeli ve yaz mevsiminde 10.00-16.00 saatleri arasında mutlaka gölgede olunmalı…”

COVID-19 pandemisi ve ekonomik dar boğaz nedeniyle yurttaş, sağlıksız ve stresli yaşama yöneldi, kalp hastalıkları arttı. Uzmanlar, özellikle ekonomik krizden dolayı kalp sıkışmaları şikâyetlerinin son dönemde arttığını söyledi. Devlet Hastanesi’nde 2022 yılının ilk 4 ayında 668 kalp anjiyosu, 62 Bypass ameliyatı yapıldı.

Uzmanlar, yaşananların kalp ve damar hastalıklarını tetiklediğini söylüyor.

YENİDÜZEN’e konuşan hekimler, özellikle ekonomik krizin yarattığı stresli yaşam nedeniyle son dönemde kalp sıkışması şikâyeti nedeniyle hastanelerin acil servislerine yapılan başvuruların arttığına dikkat çekti.

Salgın ve krizin tüm dünyada yaşandığını anlatan doktorlar, ülkemizdeki sağlık alanında yaşanan sorunlar ve “sistemsizlik” nedeniyle bunun daha da katlandığını söyledi, “İnsanlar ekonomik krizden dolayı ilaç alamıyor” dedi.

Devlet tarafından yapılması gerekenlerin acil olarak yapılması gerektiğini aktaran kalp damar hastalıkları uzmanları, “Devletin sağlık politikası, hükümetlerle değişmeyen bir politika olmalı. Bizim oturup sağlıkta 5 veya 10 yıllık bir program yapmamız, bu programın da yürütülebilmesi lazım. Başka türlü bu sorunların altından kalkamayız” ifadelerini kullandı.

Bireylere kalp damar hastalıklarından uzak durmaları konusunda öneriler de yapan uzmanlar, stressiz yaşama, sağlıklı beslenmeye ve egzersiz yapmaya dikkat çekti.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:YENİDÜZEN


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.