Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

Özersay: Böyle bir hükümete normal bir hükümet muamelesi yaptığınız sürece maalesef kaybeden memleket olacak


Özersay: Böyle bir hükümete normal bir hükümet muamelesi yaptığınız sürece maalesef kaybeden memleket olacak
4 views
11 Ağustos 2023 - 15:34


Özersay: Böyle bir hükümete normal bir hükümet muamelesi yaptığınız sürece maalesef kaybeden memleket olacak

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve bazı bağımsız milletvekilleri tarafından Meclis’in olağanüstü toplantıya çağrılmasını eleştirdi.

Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Özersay, “Böyle bir hükümete normal bir hükümet muamelesi yaptığınız sürece maalesef kaybeden memleket olacak” dedi.

Özersay’ın açıklaması şu şekilde:

“Meclis’in olağan toplantısından ne hayır gördük ki olağanüstü toplantısının bir hayrı olsun? Normal bir parlamenter demokraside olsaydık Meclis’te hükümeti sıkıştırma, hükümete baskı yapma ya da hükümetten hesap sorma ya da yasama süreçlerindeki yanlışları engelleme mümkün olabilirdi. Ama şu anda halk iradesi yok sayılarak demokratik teamüllere aykırı şekilde oraya oturtulan gayrimeşru bir hükümet var, o nedenle Meclis’te kalmayı tercih eden muhalefet vekillerinin Meclis’teki mevcudiyeti yanlış olan hiçbir şeyi önlemediği gibi bu gayrimeşru hükümetin işine geliyor!

Bunu son bir yılda hala görmediniz mi? Bakanlar Kurulu ve Bakanlık kararlarıyla memlekette bir yıldır taş taş üstünde kalmadı, memleketin kurumlarını da, devletin arazilerini de, değerlerini de dümdüz ettiler! Meclis’teki olağan toplantılardaki kürsü konuşmalarıyla bunların hangisine engel olunabildi ki şimdi olağanüstü Meclis toplantısıyla engel olunacak?

Meclis’teki muhalefet meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı! UBP-DP-YDP milletvekilleri katılmaz, nisap sağlanamazsa o zaman iyice etkisiz eleman konumuna girmiş olmayacak mısınız? Bunu da mı görmüyorsunuz?

Bu gayrimeşruluğu sineye çekip böyle bir hükümete normal bir hükümet muamelesi yaptığınız sürece maalesef kaybeden memleket olacak”.


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.