Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

Niyazi Kızılyürek: Sanatçılarımızın Avrupa’ya açılması için mücadelemiz sürecek


Niyazi Kızılyürek: Sanatçılarımızın Avrupa’ya açılması için mücadelemiz sürecek
1 views
07 Mayıs 2024 - 20:54


Niyazi Kızılyürek: Sanatçılarımızın Avrupa’ya açılması için mücadelemiz sürecek

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Orkestrası ile bir araya geldi. Avrupa Parlamentosu’nun bu alandaki çalışmalarını aktaran Kızılyürek, ” Sanatçılarımızın Avrupa’ya açılması için mücadelemiz sürecek.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlementosu Milletvekili ve adayı Prof. Niyazi Kızılyürek, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Orkestrası sanatçıları ile bir araya geldi.

Sanatçıların karşı karşıya kaldıkları sorunları dinleyen, Avrupa Parlamentosu’nun bu alandaki çalışmalarını aktaran Kızılyürek, Avrupa Parlementosu Eğitim ve Kültür Komitesi üyesi olarak sanatçıların sorunlarıyla çok yakından ilgilendiklerini söyledi.

Özellikle pandemi sürecinde AB içinde 8.5 milyon sanatçının zor duruma düştüğünü ve sanatçıların desteklenmesi için bir dizi önlemeler alındığını anlatan Kızılyürek, “Eğitim ve Kültür Komitesinin girişimiyle Avrupa Parlementosu Genel Kurulunda üye ülkelerin milli gelirlerinin yüzde ikisini kültürel alanlara ayrılması kararı verildi” dedi.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kültüre ayırdığı miktarın bu oranın çok altında olduğunu anlatan Kızılyürek, Kıbrıs’ta sanata ve sanatçıya gerekli önemin gösterilmediğini bu konuda siyasi elitlerin çok daha fazla iş yapması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda söz alan sanatçılar Kızılyürek’e Kıbrıslı sanatçıları Brüksel’e davet ettiği için teşekkür ederek, mesleki yolculuklarında karşılaştıkları zorlukları aktardılar. Özellikle Kıbrıslı Türk sanatçıların uluslararası sanat etkinliklerine katılamamalarının kabul edilemez bir durum olduğunu vurgulayan sanatçılar, bunun sonlanmasını istediler.

Kızılyürek yeniden seçildiği taktirde Kıbrıslı sanatçıların sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğini, bunun bir başına yeterli olmadığını, sivil toplum kuruluşularının ve siyasi elitlerin aktif desteğinin şart olduğunu sözlerine ekledi.


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.