Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

Kayıtsız yabancıların koronavirüs dramı: Cenaze bağışla gömülebildi


Kayıtsız yabancıların koronavirüs dramı: Cenaze bağışla gömülebildi
56 views
07 Eylül 2021 - 17:25


Kayıtsız yabancıların koronavirüs dramı: Cenaze bağışla gömülebildi

7 yıl önce Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye gelen ve o günden beri kaçak bir şekilde yaşam sürdüren Demiteria Birquit’in yıllardır yakalanma korkusuyla geçen yaşamı Pandemi Hastanesi’nde son buldu. Demiteria’nın son görüntüleri ise yürekleri burktu.

MyKıbrıs isimli haber sitesinin özel haberine göre, Pandemi Hastanesi’nde yaklaşık bir ay tedavi gördükten sonra 4 Eylül Cumartesi günü hayata gözlerini yuman Filipinli 42 yaşındaki Demiteria Birquit, bugün Girne’deki İngiliz Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Genç kadının Koronavirüs tedavi süreci ve hayatını kaybettiği andan itibaren meydana gelen dramı anlatan haberde, cenazesi, KKTC’de yaşayan Filipinli topluluk tarafından düzenlenen törenle kaldırılan talihsiz kadının, arkadaşları olmasıydı devlet tarafından kimsesiz bir şekilde toprağa verileceğine dikkat çekildi.

Aralarında para toplayarak 2 bin 200 TL hastane masrafı, 2 bin 700 TL de cenaze masraflarını karşılayan arkadaşları, hastaneden para alınmasını anlamadıklarını ifade etti.

“Hastane masraflarını ödemeseydik, bedenini ilaçlayıp bir yere gömeceklerdi” diyen arkadaşları, buna gönüllerinin razı olmadığını söylediler.

7 yıldır ülkede kaçak yaşayan Demiteria Birquit’in arkadaşları genç kadının ülkede kaçak statüye düşüp, kaçak çalıştığı için PCR testi yapmaktan kaçındığını belirtirken, kendini iyi hissetmeyip test yaptıran genç kadının Koronavirüs testinin pozitif çıkması sonucu apar topar Pandemi Hastanesi’nde tedaviye alındığını, durumu ağırlaşınca ise yoğun bakıma kaldırıldığını anlattılar.

Demiteria’nın cenazesi ailesine gönderilmek istendiğinde ise 25 bin TL’ye ihtiyaç duyulunca, aralarında para toplayan Filipinli topluluk genç kadının Girne’de İngiliz Mezarlığı’na defnedilmesini sağladı.

Kimi yabancılar da bu durumun kendi başlarına gelmesi durumunda cenazelerinin kimsesiz bir şekilde gömülme olasılığından endişeli olduklarını bildirdiler.

Haberin devamı için:

mykibris.com/yasam/haber/kayitsiz-yabancilarin-kovid-19-drami-cenaze-bagisla-gomulebildi-5096


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.