İş Birliğinin Güçlendirilmesi Konusunda Mutabık Kalındı
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra Libya ve Suriye’deki son durum başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ta Amerikan güvenlik birimlerini hedef alan eylemleri endişe ve üzüntüyle takip ettiklerini belirterek ABD Büyükelçiliğine yönelik eylemlerin sona ermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Bölgesel meselelerinin çözümünde diplomasinin önemini vurgulayan Erdoğan ve Trump, ikili ilişkilerde ise birlikte kazanmak için iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldı.
AA/EMT









Cevdet Yılmaz: “Kıbrıs Türkü’nün Refahı İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”
Türkiye Milli Savunma Bakanlığı: KKTC’nin haklarının yok sayıldığı hiçbir anlaşmayı kabul etmemiz mümkün değil
Zelenski’den kritik Ankara ziyareti: Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek
Cevdet Yılmaz: Bu ziyaretin yürüttüğümüz yakın iş birliğini daha da güçlendirmesini diliyorum
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erhürman’ı resmi törenle karşıladı