Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi


Güney Kıbrıs’ta Vatandaşlık Eylemi: “Kıbrıslıyım, Kimliğimi İstiyorum”


Güney Kıbrıs’ta Vatandaşlık Eylemi: “Kıbrıslıyım, Kimliğimi İstiyorum”
23 views
19 Mayıs 2025 - 16:07





Güney Kıbrıs’ta Vatandaşlık Eylemi: “Kıbrıslıyım, Kimliğimi İstiyorum”

Kimliksizler Derneği’nin Güney Lefkoşa’da toplu “Kıbrıs vatandaşlığı”  başvurusu eylemi gerçekleştirmesi “Philenews” haber sitesinde de yer buldu.

Kıbrıslı Türkler ile Türkiye vatandaşları arasındaki karma evliliklerden doğan, kendilerine ve çocuklarına çeşitli gerekçelerle vatandaşlık verilmeyen Kıbrıslı Türklerin bugün Lefkoşa (Rum) Kaymakamlığı önünde toplanıp eylem yaptığını haber veren “Philenews”, eylem sırasında Türkçe sloganlar atan ve ellerinde pankartlar tutan kişilerin, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin kendilerine kimlik vermesini talep ettiklerini belirtti.

Yaşanan kargaşaya rağmen kaymakamlığın çalışmalarının aksamadığı belirtilirken, Rum makamlarının eylemden haberdar olduğu ve eylem yerinde birçok polis memurunun bulunduğu ifade edildi.

Eylem sırasında katılımcılar, “Aşk Kimlik Tanımaz”, “Kıbrıslıyım, kimliğimi istiyorum” ve “Annem Kıbrıslı, ya ben?” yazılı pankartlar taşıyarak taleplerini dile getirdi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.