AP Milletvekili Lukas Furlas, Kıbrıs’ın kuzeyinde tutuklu bulunan 5 Kıbrıslı Rum için Avrupa Parlamentosu’nda kınama önergesi hazırlanmasını talep ederek, diğer siyasi grupları da harekete geçirmeye çalışıyor.
Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Kıbrıslı Rum Lukas Furlas, Kıbrıs’ın kuzeyinde tutuklu bulunan 5 Kıbrıslı Rum için Avrupa Parlamentosu’nda (AP) girişim başlattı.
Politis gazetesi, DİSİ’nin AP Milletvekili Furlas’ın Kıbrıs’ın kuzeyinde tutuklu bulunan 5 Kıbrıslı Rum için, tutuklamaların yasadışı olduğu iddiasıyla girişim başlattığını yazdı.
Habere göre Furlas, AP’daki Avrupa Halk Partisi (AHP) Grubu’na Kıbrıslı Rumların Kıbrıs’ın kuzeyinde tutuklanmasının kınanması için bir önerge hazırlanması talebini iletti. Furlas, AHP Başkanı Manfed Weber ve AP Başkanı Roberta Metsola’yla temasta bulundu.
Furlas’ın AP parlamentosundaki diğer Kıbrıs Cumhuriyeti milletvekilleriyle temaslarda bulunarak, diğer siyasi grupların harekete geçirilmesi girişiminde bulunacağını da belirten gazete, kınama metninin AP’ın Eylül ayında gerçekleştireceği ilk oturumda onaylanmasının hedeflendiğini de aktardı.










GENÇKÜLTÜR platformu lansmanla tanıtılıyor
UBP Genel Başkanı Üstel, belediye başkan adaylarını açıkladı
Bay-Sen, BRTK Yasa Tasarısı’nın Genel Kurul’a sevk edilmesine memnuniyet belirtti
“BRTK (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi
CTP Genel Sekreteri Kişi: “CTP, güçlü ve istikrarlı bir hükümet kurmaya hazırdır”