Et fiyatlarının denetim altına alınması için çalışma başlatılıyor
Tüketiciler Derneği, bazı örgütlerle “et fiyatlarının denetim altına alınması için” çalışma başlatacağını duyurdu.
KKTC Tüketiciler Derneği, “kırmızı et fiyatlarının denetim altına alınması için” gelecek hafta içerisinde, Kasaplar Birliği, Restorancılar Birliği ve hayvan üretici birlikleriyle çalışma başlatacağını duyurdu.
Dernek Başkanı Hasan Yılmaz Işık, yazılı açıklamasında, kırmızı et fiyatlarındaki artışın başlıca nedeninin kırmızı et ithalatına izin verilmemesi olduğunu, Türk Lirasındaki değer kaybının ve nüfustaki artışın da etkenler arasında olduğunu savundu.
Küçük başın sadece “kuzu”, büyük başın da sadece “dana” olarak pazarlandığını belirten Işık, koç, tekke, koyun ve keçi et fiyatlarının “kuzu” olarak fiyatlandırıldığını, inek etinin de “dana” olarak fiyatlandırıldığını ileri sürdü.
Işık, 1.5 ile 2.5 yaş arası koç, tekke, koyun, keçi ve inek etlerinin ayrı ayrı fiyatlandırılması için çağrıda bulundu.
Et ithalatına izin verilmemesi halinde tüketim ihtiyacının karşılanamayacağını da belirten Hasan Yılmaz Işık, Güney Kıbrıs’tan kaçak olarak getirilen etin de fiyatların kontrol altına alınmasına yardımcı olmayacağını kaydetti.
Hasan Yılmaz Işık, et fiyatlarının denetim altına alınamaması halinde, ilgili bazı sektörlerle birlikte et boykotu ve et kesiminin durdurulması gibi eylemler başlatacakları uyarısında bulundu.










Hasan Taçoy, AKPA’da Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyonu gündeme taşıdı
Başkan Atan hükümetin çocuklara yönelik politikalarını eleştirdi
Candan’dan AKPA’da uluslararası hukuka saygı, barış ve istikrar vurgusu!
Geçitkale-Serdarlı Belediyesi Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nde bayram coşkusu
KTOEÖS bugün Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak