Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi


Eğlence yerlerinde müzik yapmak yasaklandı


Eğlence yerlerinde müzik yapmak yasaklandı
29 views
07 Şubat 2023 - 17:09





Eğlence yerlerinde müzik yapmak yasaklandı

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı tüm daireler uhdesinde planlanan etkinlikler iptal edilmiştir.

Çevre Koruma Dairesi tarafından müzik izni verilen işletmelerin müzik izinleri bugünden itibaren ikinci bir duyuruya kadar askıya alındı.

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Gençlik, Kültür ve Çevre Bakanlığı, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi nedeni ile Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı tüm daireler uhdesinde planlanan etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.

Açıklamada, “Bu çerçevede Çevre Koruma Dairesi tarafından müzik izni verilen işletmelerin müzik izinleri 7 Şubat 2023 tarihinden itibaren ikinci bir duyuruya kadar askıya alınmış olup hiçbir şekilde mekanların müzik yayını yapmamaları gerekiyor. Müzik izni olmayan işletmelerin müzik yayını yapmaları 18/2012 sayılı Çevre Yasası uyarınca zaten yasaktı.

Söz konusu yasaklara uymayanlar hakkında Çevre Yasası kapsamında yasal yaptırım uygulanacak” denildi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.