“ÖZGÜR BASIN GÜÇLÜ TOPLUMUN TEMELİDİR”
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.
Akansoy, basın özgürlüğünün yalnızca gazetecilerin değil, doğrudan toplumun haber alma hakkı olduğunu vurguladı.
Akansoy açıklamasında, gazetecilerin günümüzde baskılar, ekonomik zorluklar ve “görünmez sınırlar” ile karşı karşıya olduğunu ifade ederek, oto-sansürün yaygınlaştığı bir ortamda eleştirel seslerin giderek daraldığını belirtti. Bu durumun, gerçeklerin eksiksiz şekilde kamuoyuna ulaşmasını zorlaştırdığını kaydetti.
Ülkede de ifade özgürlüğünü olumsuz etkileyen gelişmeler yaşandığını savunan Akansoy, sosyal medya hesaplarının kısıtlanması ve kapatılması, eleştirel görüşlerin engellenmeye çalışılması ve gündeme getirilen ceza yasası düzenlemelerinin ciddi bir baskı yarattığını ifade etti. Söz konusu adımların yalnızca bireyleri değil, toplumun tamamının haber alma hakkını tehdit ettiğini dile getirdi.
Basının denetleyen, sorgulayan ve kamu adına konuşan bir güç olduğuna işaret eden Akansoy, bu gücün zayıflatılmasının demokrasiyi de zayıflattığını belirtti.
Akansoy açıklamasının sonunda, özgür basının güçlü toplumun temeli olduğunu vurgulayarak, gazetecilerin baskı görmediği, soruların suç sayılmadığı ve gerçeğin özgürce yazılabildiği bir düzenin halen bir mücadele konusu olduğunu ifade etti.










Dinçyürek: “Sevgi ve emekleriyle hayatımıza değer katan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum”
Narenciyede yeşillenme hastalığına karşı başlatılan biyolojik mücadelede başarı…
Mormenekşe’deki deneme parsellerinde 4 arpa çeşidi öne çıktı
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 21. Kıbrıs İpek Koza Festivali’ne katıldı
KSTU ve ZAYDER’den Anneler Günü etkinliği