Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

‘BİZE LİDERLİK YAPAMADI!’


‘BİZE LİDERLİK YAPAMADI!’
19 views
08 Ekim 2021 - 15:23


Kıbrıs Ne Haber web sitesinde yayınlanan Özge Şimşek’in hazırlayıp sunduğu Haftaya Yansıyanlar programının bu haftaki konuğu UBP Milletvekili Zorlu Töre oldu. Zorlu Töre herkesin sağlıklı ve mutlu olmasını dileyerek sözlerine başladığı programda siyasi sorulara cevap verdi.
Yerli üretime ve tarıma daha fazla önem verilmesini vurgulayan Töre, ithal ürünlere yeri geldiğinde zam veya fon konması gerektiğini vurguladı. Kendisinin Tarım bakanı olduğu dönemde üretimin artması için adaya sokulmasının yasağını getirdiğini ve bu ürünlerin zeytin yağı, nar, hindi, ve zerdali olduğunu belirtti.
İtalatın 3-5 kişiye kaldığını söyleyen Töre, fiyatlarında pek düşeceğini düşünmediğini söyledi. Geçen günlerde Girne ve Mağusa kapalı pazarlarına gittiğini belirten Töre halk ile iç içeyim ve geziyorum dedi.
Parti içi sorunların neler olduğunun sorusuna ise UBP Milletvekili Zorlu Töre, öncelikle en gerekli olan Devlet ciddiyetidir. Parlemento ve parti yönetimi ciddiyetidir. Bu durumlara karşılık ülkenin büyük bir yükselişe götürmek mecburiyetindeyiz dedi. Ülkeye de bu yükselişi getirecek olan lider Zorlu Töre’dir dedi. Töre, kendisine olan bu güveninin oluşmasını sağlayanda ciddiyet, dürüstlük ve samimiyet olduğunu belirtti. Ayrıca programda Sn.Hamza Ersan Saner’i Başbakan yaptılar ama bize ‘LİDERLİK YAPAMADI’ vurgusuyla Töre dikkatleri üzerine çekti. Yalpalama olmadan bir başkan en doğru şekilde bu ülkeyi yönetecekse ben Genel Başkanlığa talebim. Bu yaklaşımı yaparken en önemlisi her zaman benim de dikkat ettiğim ve karşı olduğum bir konu halkın hakkını yememek cümlesi oldu.
Sayın Zorlu Töre 3 kere divan başkanlığı 1 kere de tüzük kurultayında divan başkanlığı yapmıştır diyen Töre, bunları yaptığı sırada kimsenin hakkını yedirtmediğini ve herkese eşit davrandığını belirtti.
Töre’nin son sözleri ise benim sevdam Türk insanı, benim sevdam KKTC, benim sevdam Türk ordusu diyerek Ana Vatan Türkiye’ye ile her zaman birlikte ve omuz omuza oldukları mesajı oldu.


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.