Avusturya’da İlk Kovid-19 Vakası Tespit Edildi
Avusturya’nın İtalya sınırındaki Tirol eyaletinde, iki İtalyan vatandaşında yapılan testlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.
Tirol Eyalet Başkanı GüntherPlatter, Tirol’a bağlı İnnsbruck kentinde yaşayan iki İtalyan’da virüse rastlandığı ve virüsün nereden bulaştığının henüz bilinmediğini söyledi.
Platter, Kovid-19’a ülkede ilk kez rastlandığını ve bu iki kişinin İnnsbruck Kliniğine kendilerinin başvurduğunu belirterek, söz konusu kişilerin hayati tehlikelerinin olmadığını dile getirdi.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Bölüm Başkanı Reinhild Strauss da kişilerin kimlerle görüştüğünün tespit edilmeye çalışıldığını aktardı.
Tirol Sağlık Birimi Müdürü Franz Katzgraber ise klinik bünyesinde Kovid-19 için özel bir birimin kurulduğunu, bütün olasılıklara hazırlıklı olunduğunu ifade etti.
(AA)









Merz: ABD’de eğitim görmeyi ve çalışmayı iki kez düşünün
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde yeniden Ebola vakaları görüldü
Türkiye’nin Mavi Vatan Kanunu hazırlığına Yunanistan’dan sert tepki
Tayland’da yeni bir dinozor türüne ait kalıntılar bulundu
İngiltere Sağlık Bakanı Streeting istifa etti