Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

Üstel:Covid-19 virüsü ile beraber yaşamayı öğreneceğiz


Üstel:Covid-19 virüsü ile beraber yaşamayı öğreneceğiz
9 views
14 Eylül 2021 - 16:09


Üstel: Covid-19 virüsü ile beraber yaşamayı öğreneceğiz

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Girne Anafartalar Lisesi’ni ziyaret etti.

Okulda Covid-19 ile ilgili alınan önlemleri inceleyen Sağlık Bakanı Üstel, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitimin başlamasının herkes için heyecan verici olduğunu belirten Bakan Üstel, öğrencilerin sağlığının kendileri için öncelikli olgulardan biri olduğunu vurguladı.

Sağlık Bakanlığının, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile yürüttüğü çalışmalar sonucunda bazı kurallar belirlendiğini, eğitimin bu kurallar çerçevesinde yürütüleceğini anlatan Üstel, “ bu süreç biraz fedakarlık, biraz özveri istiyor. Süreci elbirliği ile geçireceğiz ancak bir gerçek var; Covid-19 virüsü ile uzun bir süre beraber yaşamayı öğreneceğiz. Bu süreçte maske, mesafe, hijyen kurallarına uyacağız. Ve en önemlisi belli bir yaşın üstündeki çocuklarımızın, gençlerimizin aşılanması ile birlikte Covid-19’a karşı bağışıklık sistemimizin güçlenmesiyle salgının önüne geçimiş olacağız” diye konuştu.

 

Okul Müdürü Erbil Hüryaşar da 2021-2022 eğitim yılının pandemi koşulları ile başladığı bugünde Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını, kendisine verdiği önemden dolayı ayrıca teşekkür ettiğini belirtti.


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.