Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

“Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim imkânlarından yararlanabilmek, KKTC’nin en büyük gücüdür”


“Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim imkânlarından yararlanabilmek, KKTC’nin en büyük gücüdür”
11 views
25 Ocak 2023 - 15:52


“Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim imkânlarından yararlanabilmek, KKTC’nin en büyük gücüdür”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’de resmi temaslarda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen kabulde; Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in KKTC’ye ziyarette bulunmasından ötürü memnuniyet duyduğunu dile getirerek; “Böyle güçlü bir kadro ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etmeniz, vermekte olduğunuz mesajlar, buradaki milli eğitimi, milli şuuru, örf, adet ve gelenekleri ileriye taşıyabilmek için desteğiniz çok önemlidir” dedi.

Özellikle teknoloji ve iletişim çağında, çeşitli etkenlerin gündemde olduğu bu süreçlerde, en iyi şekilde elimizdeki imkânları değerlendirmenin, güçlendirmenin ve geleceğe taşımanın hepimizin görevi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de güçlü bir milli eğitim sisteminin oluşturulduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bahsettiği konuları, ülkemizde de uygulayıp geliştirmek ve milli eğitimi güçlendirerek genç nesilleri geleceğe hazırlamak, hepimizin en büyük görevlerinden bir tanesidir. Çünkü hepimizin geleceği gençliktir. Gençlerin iyi yetiştirilmesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yaşatmak, güçlendirmek ve Doğu Akdeniz’deki bu Türk devletini daha da ileriye taşımak, hepimizin gönlünden geçendir. Bu bağlamda son zamanlarda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizim için tüm dünyada verdiği kavganın ne kadar önemli ve değerli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Türk Devletleri Teşkilatı’na KKTC’nin gözlemci üye olarak kabul edilmesi için Türkiye Cumhuriyeti’nin göstermiş olduğu girişimler vardır.

Yeni yeni kanallar ve kapılar, Kıbrıs Türk halkına açılmaktadır. Müfredatı, milli eğitimi ve şuuru ile daha iyi eğitim almış, tüm dünya ülkeleri ile yapılacak temaslarda bizi temsil etme niteliğinde olan gençlerin yetişmesi çok önemlidir.”

Cumhurbaşkanı Tatar, mesleki eğitimin önemine işaret ederek KKTC’de turizm ve sanayi alanlarındaki gelişmeler, su projesi ile tarımdaki potansiyel gelişmeler ile bilişim sektöründeki birtakım açılımların ülkede ara eleman ihtiyacı doğurduğunu belirtip milli eğitimin en önemli görevlerinden birinin de mesleki eğitimi geliştirmek olduğunu söyledi.

“Sayın bakanımız bu çerçevede önemli çalışmalar içerisindedir, çünkü ara eleman ihtiyacı ülkemizde giderek artmaktadır. Önümüzde bizi bekleyen çok önemli süreçler vardır. Tabii bunların yapılması irade gerektirir. Bu irade bizde var” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, okul öncesi eğitimden başlamak üzere hayat boyu eğitimin önemine vurgu yaptı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim imkânlarından yararlanabilmesinin, KKTC’nin “en büyük gücü” olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de yaptığı konuşmada, yıllardan beri KKTC’de eğitim alanlarındaki iş birliklerinin geliştirildiğini belirterek Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı olarak mevcut iş birliklerini çok daha yüksek seviyeye çıkarmak için ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm ekibi ile KKTC’de bulunduğunu belirten Özer, daha önce Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun Türkiye’ye gittiğini hatırlatarak; “İş birliklerimizle ilgili, okul öncesi, özel eğitim ve mesleki eğitimle ilgili katkı verilecek alanlarla alakalı birtakım çalışmalar yapılmıştı. Bugün inşallah bu çalışmaları neticelendireceğiz. Bakanımız ve tüm arkadaşlarımızla birlikte, çok ayrıntılı ve kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yapacağız” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitimde çok önemli bir müktesebata sahip olduğunu belirten Özer özellikle son yıllarda, eğitimde fırsat eşitliğinin en önemli adımlarından biri olan ve gelecek nesillerin çok daha nitelikli bir şekilde yetişmesi açısından önem taşıyan okul öncesi eğitime çok büyük bir ağırlık verdiklerini aktardı.

2022 yılında, okul öncesi eğitim ve mesleki eğitimin güçlendirilmesine destek verdiklerini aktaran Özer, özellikle son bir yılda mesleki eğitimde çok büyük kazanım elde ettiklerini, çırak-kalfa sayısının artırıldığını ve artan sayıyla küçük ve orta ölçekli işletmelerin nitelikli insan kaynağı edinmesinde çok önemli bir boşluğun da doldurulmuş olduğunu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye Cumhuriyeti’nde öğretmenlerin mesleki, kişisel gelişimleri ve dijitalleşmede de önemli mesafeler katettiklerini belirtti. Özer, Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitimde kazanmış olduğu bu deneyimlerin, KKTC’de de nitelikli bir şekilde kullanılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.