Yaşam
“Sağlık Fonu Var, Fonda Para Da Var”
Yayınlanma: 01 Mayıs 2020, 14:02
“Sağlık Fonu Var, Fonda Para Da Var” Başbakan Ersin Tatar, ekonominin yeniden canlanacağına, Kıbrıs Türk halkının Covid-19’la mücadeleyi kazandığı gibi ekonomik sıkıntıları aşma mücadelesini de kazan...
“Sağlık Fonu Var, Fonda Para Da Var”
Başbakan Ersin Tatar, ekonominin yeniden canlanacağına, Kıbrıs Türk halkının Covid-19’la mücadeleyi kazandığı gibi ekonomik sıkıntıları aşma mücadelesini de kazanacağına yürekten inandığını söyledi.
Başbakan Tatar, Türkiye’nin her zaman olduğu gibi yine Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu da vurguladı. Tatar, “Kaynak akışı, 2019 yılında oldu ve 750 milyon TL geldi. 2020 de olacak. Biraz zaman alabilir ama önemli değil, çünkü biz işin nereye gideceğini biliyoruz” dedi.
“KKTC CAZİBE MERKEZİ OLUYOR”
Başbakan Tatar, Haberci Webtv’nin sorularını yanıtladı.
Başbakan, bir soru üzerine şunları söyledi:
“Covid-19’la mücadele süreci iyi gitti, başarı dolayısı ile bir olumlu algı ortaya çıktı. KKTC’ye güvenen ve destekleyenler, buradaki başarıya destek koymalı diye düşünüyorum. Kıbrıs Türk Halkı bunu hak ediyor.
Bu sınavı geçen bir halk kendi ekonomik yapısını düzenleyecektir.
Bence sağlıktaki bu yaşananların da etkisiyle KKTC biz cazibe merkezi haline gelecektir. Çünkü burası temiz, sağlık sorunlarının çok alt seviyede olduğu bir adadır.
Bunlar KKTC’yi rakiplerimize karşı cazip hale getirmektedir.
Umutla geleceğe bakmak lazım. Belki 1 ay- 3 ay sıkıntı fedakârlık yapmaya devam edeceğiz ama bu işten sıyırıp kurtulacağız. Gelecekte daha da iyi duruma gelmek için bu mücadeleyi vermek durumundayız.”
“SAĞLIK FONU VAR”
Başbakan Ersin Tatar, sağlığa önem vermenin değerinin artmasıyla bir sağlık vergisi getirmeyi ya da sağlık fonu oluşturmayı düşünüp düşünmediklerine ilişkin bir soru üzerine de, “Sağlık fonu var, fonda para da var. 30 milyon TL de kaynak yaratıldı. Şu anda bütçe açığı var. Bütçe açıklarını çözdükten sonra para aktarması da yapacağız” dedi.
TAK
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!