Kıbrıs
Nazım Çavuşoğlu: “Dünyadan kopuk üretim politikamız bizi bu hale getirdi”
Yayınlanma: 08 Nisan 2021, 12:14
Nazım Çavuşoğlu: “Dünyadan kopuk üretim politikamız bizi bu hale getirdi” Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, üretim politikasının Ankara’ya yapmış olduğu ziyaretin bir diğer önemli ba...
Nazım Çavuşoğlu: “Dünyadan kopuk üretim politikamız bizi bu hale getirdi”
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, üretim politikasının Ankara’ya yapmış olduğu ziyaretin bir diğer önemli başlığı olduğunu ifade ederek, “Mamullerimizin satılması noktasında destek istedik… Herhangi bir ürünün elimizde kalmasını istemiyoruz. Bizim görüşümüz yavaş yavaş dünyaya uygun bir politikayı ülkemize de kazandırmak” dedi.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, BRT ekranlarında yayınlanan ‘Manşet+’ programına telefon bağlantısı ile katıldı.
Çavuşoğlu, dünyadan kopuk bir üretim politikamızın olduğuna dikkat çekerek, devletin istikrarlı olmaması nedeniyle ihracatçıların ve imalatçıların memnun olmadığını dile getirdi.
Üretim politikasının sürdürülebilir olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, “Ankara’daki ziyaretimin bir konusu da buydu. Mamullerimizin satılması noktasında destek istedik. Numuneler gönderdik kendilerine. Bir destek alımı yapmalarını arz ettik. Umarım bir noktaya gelir de piyasa değerinde satılmasının önünü açabiliriz. Üretici dostuyuz ama üretimin de pazarlanabilir değeri vardır. Herhangi bir ürünün elimizde kalmasını istemiyoruz. Bizim de yapmaya çalıştığımız budur” dedi.
“Bizim görüşümüz yavaş yavaş dünyayla uygun bir politikayı ülkemize de kazandırmak” diyen Çavuşoğlu, tartışmaların artık son bulması gerektiğini belirtti.
“12 MİLYON DOLARLIK BİRİKMİŞ OLAN BORÇ SİLİNDİ”
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuşoğlu, Ankara’da yapmış olduğu temaslar sonucunda “Siyasi anlayışımda günlük ve kişisel kazanımlar elde etmek gibi bir hedefim yoktur. Benim hedefim kronikleşmiş sorunları çözmek, önlemektir” ifadelerini kullandı.
HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN
KAYNAK:KIBRIS POSTASI
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!