Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

Mersin’de polisevine silahlı saldırı: 1 şehit


Mersin’de polisevine silahlı saldırı: 1 şehit
18 views
27 Eylül 2022 - 7:27


Mersin’de polisevine silahlı saldırı: 1 şehit

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin’deki polisevine yönelik terör saldırısında bir polisin şehit olduğunu, bir polisin de yaralandığını açıkladı.

Mersin’in merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’ndeki polisevine teröristler saat 23.00 sıralarında saldırdı. Bölgede patlama sesleri ile birlikte kısa süreli çatışma yaşandı. Çevrede endişe yaratan patlama ve silah seslerinin ardından polis alarma geçti.

Bir terörist uzun namlulu silahıyla birlikte yakalarken, arkalarında bıraktıkları çanta içindeki bomba düzeneği bulundu. Bombalı çanta güvenlik güçlerince kontrollü olarak patlatıldı. Olayda ilgi bilgi olarak 2 polisin yaralandığı söylendi.

Çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

AA’nın haberine göre saldırı polisevine yaklaşan bir araçtan inen kişilerce polislere uzun namlulu silahlarla ateş açılmasıyla başladı. Polisler, saldırganlara karşılık verdi. Çatışma sırasında şüphelilerin aracında yangın çıktı.

Bakanlık’tan ilk açıklama: 2 polis yaralı

İçişleri Bakanlığı olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Mersin’in Mezitli İlçesindeki Polisevine saat 23.00 sularında kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlenmiş, çıkan çatışmada 2 polisimiz yaralanmıştır. Ayrıca Polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alınmıştır. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir.”

Emniyet-Sen genel başkanı Faruk Sezer sosyal medya hesabından olayla ilgili bir şu ayrıntıları verdi: “Kendisini polis olarak tanıtan kadın terörist ile birlikte araçla polisevine girmeye çalışılmış. Kahraman meslektaşlarımızın olayı anlamasıyla çatışma çıkmış, araçla birlikte kadın terörist kendini patlatmış. Bir terörist yakalanmış en az bir terörist kaçmış.”

KAYNAK: AA


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.