Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

KTÖS’den okullarda uyarı grevi kararı!


KTÖS’den okullarda uyarı grevi kararı!
240 views
30 Eylül 2020 - 15:55


KTÖS’den okullarda uyarı grevi kararı!

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yazılı açıklama yaparak, Eğitim Bakanlığı’nın kararını değiştirmesi için 1 Ekim Perşembe günü 08:00-09:20 saatleri arasında tüm anasınıflar ve anaokullarında (4 yaş ve 5 yaş) uyarı grevi yapılacağını duyurdu.

Velileri okul öncesi eğitim çağında olan çocuklarını okullara göndermemeleri çağrısı yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Ülkemize karantinalı girişlerin başlaması sonucu azalan Covid-19 vakaları nedeni ile okullarımızda 1 Ekim tarihinden itibaren öğretim faaliyetlerinin dönüşümlü olarak başlatılmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.

UBP-HP Hükümeti’nin yanlış icraatları sonucu okulların açılmasının gecikmesinde, yasaya aykırı faaliyet yürüten ve siyasi telkinle hareket eden Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin aldığı yanlış kararlar da etkili olmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü ile Avrupa Birliği’nin bilimsel uygulamalarını esas alması gereken Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, özel eğitim okullarının faaliyetleri, Covid-19 vakalarının ülkelere göre derecelendirilmesi, kumarhane, gece kulübü ve bet ofislerinin faaliyetlerinin kısıtlanması ile ilgili geçmişte yanlış kararlar üretmiştir. Bu kararlara okul öncesi eğitim faaliyetlerinin “dönüşümsüz olması” gibi yeni bir yanlış karar ilave edilmiştir. Bu kararın hangi bilimsel veriye göre alındığını ortaya koymayan “Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi” Eğitim Bakanlığı’nın hazırlıkları konusundaki eksikliklerini ve okullarımızın alt yapısındaki çarpıklıkları dikkate almadan bu kararı ürettiğinden, okul öncesi eğitim sınıflarında tam bir keşmekeş yaşanacaktır. Bununla birlikte kalabalık ve küçücük sınıflarda ders yapmanın çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin hayatını tehlikeye atacağı ve Covid-19’a davetiye çıkaracağı gerçeğini de göz ardı edemeyiz.

Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin sağlığını tehlikeye atmamak, Eğitim Bakanlığı’nın bu yanlış kararı değiştirmesine fırsat verebilmek için 1 Ekim Perşembe günü 08:00-09:20 saatleri arasında tüm anasınıflar ve anaokullarında (4 yaş ve 5 yaş) uyarı grevinde olacağımızı duyurur, çocuklarımızı korumak için velilerimizin okul öncesi eğitim çağında olan çocuklarını okullara göndermemeleri çağrısını yaparız. “


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.