Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

KKTC halkı, elektriksizlikle sınanıyor!


KKTC halkı, elektriksizlikle sınanıyor!
18 views
19 Ocak 2022 - 12:05


KKTC halkı, elektriksizlikle sınanıyor!

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, üretim yetersizliğinden kaynaklanan sorun nedeniyle dönüşümlü olarak elektrik kesintileri yapmaya devam ediyor.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, üretim yetersizliğinden kaynaklanan sorun nedeniyle dönüşümlü olarak elektrik kesintileri yapmaya devam ediyor. Kış aylarının en soğuk günlerinin yaşandığı dönemde her gün saatlerce elektriksiz kalan vatandaşların sabrı iyice taşmış durumda

GÜNEY KIBRIS’TAN ENERJİ TALEP EDİLDİ… Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Genel Müdürü Gürcan Erdoğan, son günlerde artan elektrik kesintilerinin yatırım eksikliği, arıza ve artan ihtiyaçtan kaynaklandığını açıkladı. Yatırımlar için iki belediyeden izin beklendiğini; artan ihtiyacın karşılanması için Güney Kıbrıs’tan ay sonuna kadar enerji talep edildiğini bildiren Erdoğan, çalışan santrallerde veya Güney’de herhangi bir acil durum oluşmaması halinde üretimden kaynaklı kesinti olmayacağını ancak Kermiya ve Yenikent bölgelerinde altyapı sorununa bağlı olarak bölgesel kesintiler yapılacağını duyurdu.

ÖZKIRAÇ: KENDİ İHMALLERİNİN SUÇUNU SENDİKAYA ATMAYA ÇALIŞMASINLAR… Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası, yaşanan elektrik kesintilerinin tek nedeninin; “KIB-TEK’e yatırım yapılmaması” olduğunu kaydetti. EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, “ülkedeki elektrik kesintilerini EL-SEN’ in yaptığına” dair iddiaların “yalan, hadsizce ve ahlaksızca” olduğunu belirtti. “Özellikle bu kesintilerin seçime yönelik olduğunu söylemek ve muhalefete destek amaçlı yapıldığını iddia etmek utanmazlıktır” diyen Özkıraç, “EL-SEN genel seçimlerde taraf değildir, olmayacaktır da. Sendika olarak hiçbir partinin arka bahçesi olmadığımız gibi hiçbir partinin destekçisi değiliz. Yıllardır Kıb-Tek’e yatırım yapılması için çabalayan ve bu yatırımlar yapılmadığı takdirde bugünler için ‘karanlıkta kalacağız’ diyen EL-SEN’e kulak vermeyen siyasilerin, sırf kendi sorumluluklarını ve suçlarını yıkmak için trolleri ile birlikte yaptıkları bu saldırılar bizleri kirletmez” sözleriyle tepksini dile getirdi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİNİN GÖLGESİNDE SEÇİM… 23 Ocak’ta gerçekleştirilecek erken genel seçimler öncesi yaşanan elektrik kesintileri Yüksek Seçim Kurulu’nda da endişe yarattı. Sandık Başkanları’na bir mesajla duyuru yollayan YSK, elektrik kesintisine karşı başkan ya da üyelerden aydınlatma aracı talebinde bulundu. Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Sayın Sandık Başkanları, 23.01.2022 seçim günü yaşanabilecek olası bir elektrik kesintisi durumuna önlem olarak pilli ve/veya şarjlı ışıldak ve/veya aydınlatma aracı vb. bir alet ve/veya cihaz getirebilecek durumda olan başkan ve/veya üyelerin yanlarında işbu aletleri getirmelerini rica ederiz. Lütfen tehlike oluşturabilecek tüplü ve/veya gazlı aydınlatma aletleri kullanmayınız.”

KAYNA:GIYNIK GAZETESİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.