Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi


Hristodoulidis ile Erdoğan, Arnavutluk’ta kısa bir görüşme gerçekleştirdi


Hristodoulidis ile Erdoğan, Arnavutluk’ta kısa bir görüşme gerçekleştirdi
35 views
16 Mayıs 2025 - 21:25





Hristodoulidis ile Erdoğan, Arnavutluk’ta kısa bir görüşme gerçekleştirdi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodoulidis, bugün Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu (EPC) Zirvesi’nin oturum aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Sigmalive’in iddiasına göre, Hristodoulidis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kıbrıs sorunu ve AB-Türkiye ilişkilerinde gerçek bir ilerleme sağlanabilmesi için doğrudan görüşmelerin kendileri tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

Özellikle, AB’nin konuya ilgisini gösteren bir AB temsilcisinin atanmasıyla birlikte artık ilerleme kaydedilebileceğini belirten Hristodoulidis, bu fırsatın değerlendirilmesinin kendilerine bağlı olduğunu vurguladı. Aynı haberlere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise diyaloğu desteklediği ve AB-Türkiye ilişkileriyle ilgilendiklerini ifade etti.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.