Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

Erken seçime hazırız


Erken seçime hazırız
13 views
13 Ekim 2021 - 19:39


Erken seçime hazırız

UBP Meclis grubu toplantısı sonrası açıklama yapan Saner, “meclis miadini doldurdu” dedi

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Meclis Grubu, Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ersan Saner başkanlığında toplandı.

Cumhuriyet Meclisi’ndeki grup odasında yer alan toplantının ardından Başbakan Ersan Saner, basına açıklama yaptı.

Saner, seçim tarihinin muhalefetle ile uzlaşılamadığı için belirlenemediğini ifade ederek, “Herhangi bir seçim tarihi belirleyemediğimiz için bugün Cumhurbaşkanımıza istifamızı sunduk. Cumhurbaşkanının izleyeceği yöntem çerçevesinde UBP olarak erken seçime hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

UBP’nin 11 Ekim’de gerçekleşen 46’ıncı yıl resepsiyona işaret eden Saner, “Buradaki kalabalığın bizi tek başına iktidara taşıyacağına inancımız tamdır, erken seçimle ilgili adım atmamızdaki en önemli unsur da bu olmuştur” diye konuştu.

Azınlık hükümetinin kurulmasına ilişkin de konuşan Saner, “Muhalefet bizimle birlikte icraat hükümeti kurmadığı için bu azınlık hükümetini kurmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

Pandemi nedeniyle tüm dünyanın ekonomi ve sağlık alanında birçok sıkıntı yaşadığının da altını çizen Ersan Saner, “Şu anda gururla ifade edebilirim ki sağlık alanında dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer almaktayız” şeklinde konuştu.

Muhalefet partilerine de çağrı yapan Başbakan Saner, 30-31 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan kurultayın ardından seçime gidilebileceğini söyledi ve “Parti olarak hiçbir terredütümüz yoktur. Meclis görevini tamamlamıştır ve erken seçim kaçınılmazdır” dedi.

Öykü Kendir /KP

 


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.