DKB, Harçlara Yapılan Zamları Eleştirdi
Devrimci Komünist Birlik (DKB), başta seyrüsefer ve ehliyet harçları olmak üzere birçok kalemde yüksek orandaki
zamların uygulamaya konulduğunu kaydetti ve zamları eleştirdi.
DKB Genel Sekreteri Yusuf Alkım yaptığı yazılı açıklamada, “Kuzey Kıbrıs’ta TC’nin alt yönetimine bağlı olarak on yıllar içerisinde çarpık yapı oluşturulduğunu” ileri sürerek, bu yapının gün geçtikçe daha da büyük bir çöküntüye dönüştüğünü iddia etti.
Alkım, gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin ve partilerin bu durumdan sorumlu olduklarını kaydetti.
Alkım, “İğneden ipliğe her kalemden toplanan sayısız vergi ve harçlara rağmen en basit altyapı yatırımları dahi düzgün bir şekilde yapılmamakta, buna bağlı oluşan altyapı yetersizlikleri nedeniyle de yüzlerce insan yollarda can vermektedir” ifadelerini kullandı.
Alkım, Devrimci Komünist Birlik olarak 8 Ocak akşamı saat 18.00’de Lefkoşa Otobüs Terminali’nde gerçekleştirilecek olan eylemi desteklediklerini de belirterek, halkı eyleme katılmaya çağırdı.
(TAK)









Özgöçmen: “Hemşire yetiştirilmesine yönelik planlı devlet politikası oluşturulmalı”
TDP: “Hemşirelerin gerçek politikalarla desteklenmesi gerek”
Hekimler Sendikası: “Hemşireler artan iş yükü ve ağır çalışma koşullarıyla sağlık hizmetlerini sürdürüyor”
KTTB ve Tıp-İş FEMS Genel Kurulu’na katıldı
Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği foseptik kuyunun yol açtığı çevre kirliliğine karşı uyardı