Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

Devlet okulları, üvey evlat muamelesi görüyor!


Devlet okulları, üvey evlat muamelesi görüyor!
5 views
19 Ocak 2022 - 14:23


Devlet okulları, üvey evlat muamelesi görüyor!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Gönyeli İlkokulu’nda basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Devlet okullarına üvey evlat muamelesi yapılması ve okul yöneticileri ile öğretmenlerin itibarsızlaştırılması söylem ve eylemlerine karşı Eğitim Bakanlığı yetkililerinin suskun kalması, devlet okullarının üvey evlat muamelesi görmesinin en güzel örneklerindendir.

Devlet okullarına yeterince yatırım yapmayan Eğitim Bakanlığı, devlet okullarını kaderleri ile baş başa bırakmıştır. Pandeminin en yoğun şekilde yaşandığı bir dönemde Gönyeli İlkokulu’na izinsiz giren bir şahsın, belediye ile ilgili sorununa okulu alet etmeye çalışmasına müdahale eden okul yönetimine ağza alınmayacak küfürler etmesi, görevini yapan devlet memuruna hakarettir.

Olayın polise intikal etmesinden sonra, ilgili şahsın sosyal medyada küfürlerini artırması ve Eğitim Bakanlığı’na giderek bakanla görüşmesi, bardağı taşıran son damladır. Görüşme sonrası, sosyal medyada okul müdürüne yönelik devam eden küfürler karşısında Eğitim Bakanlığı’nın suskunluğunu sürdürmesi ve herhangi resmi bir girişim yapmaması, devlet okullarının üvey evlat olarak görüldüğünün bir göstergesidir.

Buradan Eğitim Bakanlığı’na çağrı yapmak istiyoruz:

Okuluna sahip çıktığı, yasaları uyguladığı için hakarete uğrayan devlet görevlisi müdür ve okul yönetimine sahip çıkmak adına bir girişim yapmanızı bekliyoruz. Görev başında olan öğretmen ve yöneticilerine küfürle saldırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur.


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.