Kıbrıs
Derinya Sosyal Konut Projesi, Rum basınında: Türkiye ve işgal rejiminin yeni kışkırtması
Yayınlanma: 22 Haziran 2023, 16:18
Derinya Sosyal Konut Projesi, Rum basınında: Türkiye ve işgal rejiminin yeni kışkırtması Rum basını, Derinya bölgesinde inşa edilmesi planlanan sosyal konutların “Türkiye ve işgal rejiminin yeni kı...
Derinya Sosyal Konut Projesi, Rum basınında: Türkiye ve işgal rejiminin yeni kışkırtması
Rum basını, Derinya bölgesinde inşa edilmesi planlanan sosyal konutların “Türkiye ve işgal rejiminin yeni kışkırtması olduğu” iddiasında bulundu.
KKTC’de inşa edilmesi planlanan sosyal konutlar ve bu konuda Başbakan Ünal Üstel’in yaptığı açıklamalar Rum basınında geniş yer buldu.
“DİYALOG YERİNE ÇİMENTOYU TERCİH EDİYORLAR”
Fileleftheros gazetesi, “Diyalog Yerine Çimentoyu Tercih Ediyorlar” başlığı altında verdiği haberinde, Derinya bölgesinde inşa edilmesi planlanan sosyal konutların “Türkiye ve işgal rejiminin yeni kışkırtması olduğu” iddiasında bulundu.
Gazete, Rum hükümetinin konuyu BM’ye taşıdığını ancak BM’den şu ana kadar herhangi bir tepki gelmediğini de belirtirken Başbakan Üstel’in Kıbrıs Türk basınında çıkan açıklamalarını da geniş şekilde okuyucusuna yansıttı.
Haravgi gazetesi ise, “Tatar: Kıbrıslı Türkler Federasyon Temelinde Bir Çözüme Evet Demeyecek” başlığı altında Cumhurbaşkanı Tatar’ın açıklamasını yansıtırken, haberin devamında Üstel’in sosyal konutlara ilişkin açıklamalarına da yer verdi.
Alithia gazetesi konuya ilişkin haberini, “Üstel: Derinya’ya Binin Üzerinde Konut İnşa Edilecek – İnşaatlar Türkiye’nin Ekonomik Katkılarıyla” başlıkları altında verirken, Politis gazetesi: “Tatar İki Devlet Nakaratına Devam Ediyor” başlığını kullandı.
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!