Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

Başbakan Üstel: “Sayıştay Raporunu Bekliyorum”


Başbakan Üstel: “Sayıştay Raporunu Bekliyorum”
18 views
19 Eylül 2022 - 22:54


Başbakan Üstel: “Sayıştay Raporunu Bekliyorum”

Başbakan Ünal Üstel, “İki günlük yakıtımız varken, ihaleyi 150 dolara alan şirket gemiyi Marmara Denizi’ne demirledi ve kaptan telefonlarını kapatıp, müzik dinledi. Herkesi seferber ettik, gemiyi bulduk, kaptanını değiştirdik sonra yakıtımız geldi…” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Genç TV ekranlarında yayınlanan ve Mustafa Alkan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Er Meydanı Özel’ adlı programa katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Alkan’ın ‘Siz kendinizi atanmış bir genel başkan ve başbakan olarak görüyor musunuz?’ sorusuna yanıt vererek, “Bunu sorduğun için üzülürüm. Ben bu partinin ve Meclisin ağabeyiyim. Dolayısıyla 91 yılından beri halkın huzuruna çıkıyorum ve halk beni sandıktan birinci çıkarıyor. Halk UBP’ye hükümet etme görevi verdi” dedi.

Başbakan Üstel, genel başkanın illa başbakan olmasına gerek olmadığının altını çizerek, örnekler verdi.

“Bu ateşten gömleği Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Sucuoğlu bana giydirdi” diyen Başbakan Üstel, “Bunun neresinde atanmışlık? Tarihte bunun örnekleri var, bugünün o zamandan ne farkı var?” diye sordu.

“TÜZÜĞÜMÜZE AYKIRI HİÇBİR ŞEY YOK”

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen tek adaylı olağanüstü kurultaya da işaret eden Üstel, “Bizim kurultayımızda tüzüğümüze aykırı hiçbir şey yok. Salon doldu taştı, rahatsız oldular” dedi.

“SAYIŞTAY RAPORUNU BEKLİYORUM”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) yakıt alımı ihalesi hakkında da konuşan Başbakan Üstel, “Başbakanlık Denetleme Kurulu’nu KIB-TEK’e koydum, rapor hazır. Sayıştayın raporunu bekliyorum. İki raporu birden savcılığa göndereceğim” diye konuştu.

“GEMİ MARMARA DENİZİ’NE DEMİRLENDİ, KAPTAN TELEFONLARI KAPATIP MÜZİK DİNLEDİ”

Başbakan Üstel, “İhaleyi 150 Dolara alan şirket bize yakıtı getirmemek için gemiyi Marmara Denizi’ne demirledi. Kaptan telefonları kapattı, müzik dinledi. Bizim 2 günlük yakıtımız kalmıştı, gemiyi bekliyorduk. Herkesi seferber ettik gemiyi bulduk. Geminin kaptanını değiştirdik yakıtı getirdik” ifadelerini kullandı.

Sürecin ardından KIB-TEK’in kaptanına araştırma görevi verdiğini söyleyen Başbakan Üstel, “Murat kaptan bana 12 bin tonluk gemilerin sayılı olduğunu söyledi, biz 150 Dolara zor bulduk…” şeklinde konuştu.

Kaynak: Kıbrıs Postası


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.