Akacan davası: Sezgin, 3 ay cezaevinde kalacak
İş insanı Bulut Akacan’ın babası Mehmet Akacan’ı 4 el ateş ederek yaralama suçuyla yargılanan Kamil Sezgin mahkemeye çıkarıldı.
Girne Adli Şube’de görevli müfettiş muavini Üzeyir Koçer, zanlı Kamil Sezgin’in 31 Ocak 2022 tarihinde Ozanköy’de meydana gelen “Ağır Yaralama”, “Kanunsuz Ateşli Silah Patlayıcı Madde kullanma”, “Taşıma”, “Tasarruf”, “Meskun Mahalde Ateş Açma” ve “Mülke Tecavüz” meselesi ile ilgili olarak tutuklandığını söyledi.
Koçer, Kamil Sezgin’in Ozanköy’de Zafer Caddesi üzerinde Mehmet Akacan’a ait evin kuzey kısmından avluya girerek pusuya yattığını, iki el ateş açtığını, ateş ettiği sırada isabet ettirememesinin ardından yerde yeten Mehmet Akacan’ın yanına giderek kasti olarak sol ayağına iki el ateş açtığını ifade etti.
Koçer, Akacan’ın kaval ve diğer ayak kemiğinin kırıldığını da belirterek, olay yerinde 4 adet 9 mm tabancaya ait boş kovan ve bir adet canlı mermi bulunduğunu kaydetti.
7 Temmuz 2021 tarihinde Farinelli Bar’da havaya ateş açılması olayında da aynı silahın kullandığını belirten Koçer, zanlının olay günü ve öncesinde Akacan’ın evinin çevresinde motosikletle keşif yaptığını, incelenen kamera görüntülerinde zanlının olay yerine gidiş gelişini incelediklerini, Alsancak’ta kaldığı evde tespit edildiğini, tutuklandığını belirtti.
Koçer, zanlının ifade verdiğini, olayda kullandığı silahın ve giydiği kıyafetlerin bulunduğunu da aktararak, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının ülkede turist olarak bulunduğunu dile getirdi ve teminat talep etti.
Mahkeme zanlıyı 3 ay süreyle cezaevine gönderdi.
Kıbrıs
Akacan davası: Sezgin, 3 ay cezaevinde kalacak
Yayınlanma: 15 Şubat 2022, 21:53
Akacan davası: Sezgin, 3 ay cezaevinde kalacak İş insanı Bulut Akacan’ın babası Mehmet Akacan’ı 4 el ateş ederek yaralama suçuyla yargılanan Kamil Sezgin mahkemeye çıkarıldı. Girne Adli Şube...
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!