Netanyahu, “Lübnan ile tarihi bir barış anlaşmasına varma fırsatımız var” diyerek, İsrail güçlerinin “güney Lübnan’da 10 kilometre derinliğinde bir güvenlik bölgesi içinde kalacağını” açıkladı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün yaptığı açıklamada, Lübnan ile ateşkesin “tarihi barış” için bir fırsat temsil ettiğini belirterek, herhangi bir anlaşmanın ön koşulu olarak Hizbullah’ın silahsızlandırılması talebini yineledi.
Netanyahu, “Lübnan ile tarihi bir barış anlaşmasına varma fırsatımız var” diyerek, İsrail güçlerinin “güney Lübnan’da 10 kilometre derinliğinde bir güvenlik bölgesi içinde kalacağını” açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklamada, Netanyahu ve Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın dün Lübnan yerel saatiyle 00.00 itibarıyla başlayacak 10 günlük bir ateşkes konusunda anlaştıklarını ve anlaşmanın İran destekli Hizbullah’ı da kapsayacağını belirtti.










Avrupalılar çocukların korunmasına yönelik sosyal medya düzenlemelerini destekliyor
Arda Turan, Avrupa kupalarında yarı final gören 5. Türk teknik direktör oldu
İngiltere ve Fransa “şartlar el verdiğinde” Hürmüz’de güvenliği sağlayacak çok uluslu misyonu yönetecek
Trump: “İran, Hürmüz Boğazı’nı bir daha asla kapatmayacağını kabul etti”
Trump: “İsrail, artık Lübnan’ı bombalamayacak, ABD tarafından bunu yapmaları yasaklandı”