Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi bugün, Komite Başkanı, UBP Milletvekili Yasemi Öztürk başkanlığında toplandı. Toplantıda, dört yasa tasarısı görüşüldü.
Meclisten yapılan açıklamaya göre, Komite, “Ceza Muhakemeleri Usul (Değişiklik) Yasa Tasarısı” (Y.T.No:329/5/2025) ve Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasa Tasarısını (Y.T.No:330/5/2025) ele alarak, genel görüşmelerine devam etti. Komite, bahse konu yasa tasarıları ile ilgili çalışmalarına bir sonraki toplantısında devam edecek.
Komite, gündeminde bulunan “Güvenlik Kuvvetleri Mahkemesi ile Güvenlik Kuvvetleri Yargıtayının Kuruluşu ve Yargılama Usulü (Değişiklik) Yasa Tasarısını (Y.T.No:331/5/2025)” ele aldı ve genel görüşmesine başladı. Komite, bahse konu yasa tasarısı ile ilgili çalışmalarına bir sonraki toplantısında devam edecek.
Komite, son sırada gündeminde bulunan “Şahadet (Değişiklik) Yasa Tasarısını (Y.T.No:332/5/2025)” ele aldı ve genel görüşmesine başladı. Komite, bahse konu yasa tasarısı ile ilgili çalışmalarına bir sonraki toplantısında devam edecek.
Komite toplantısına davetli olarak Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, Başbakanlık, Başsavcılık, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, Kıbrıs Türk Barolar Birliği, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Basın Emekçileri Sendikası’ndan yetkililer katılarak, konu ile ilgili görüşlerini sundu.
Komite Başkanı, UBP Milletvekili Yasemi Öztürk başkanlığındaki toplantıya, Komite Başkan Vekili, CTP Milletvekili Ongun Talat, Komite Üyeleri; UBP Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu, CTP Milletvekili Ürün Solyalı ve UBP Milletvekili Alişan Şan katıldı. Komite toplantısında ayrıca, Meclis Başkan Yardımcısı, CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, CTP Milletvekili Sami Özuslu ve Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars da yer aldı.










Gençlik Federasyonu İnsan Hakları Komisyonu iş kazalarına dikkat çekti
ARUCAD’dan Dünya Dans Günü etkinliği
1 Mayıs ara bölgede iki toplumlu etkinlikle kutlandı
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, seyrüsefer ile muayene harcı ödemeleriyle ilgili verileri paylaştı
Ercan’da ele geçirilen kaçak telefonlar… Gümrük Dairesi: “Konu adli makamlara devredildi”