Ürün Solyalı: Kıbrıslı Türkler fakirleşmeye devam ediyor
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Ürün Solyalı Türk Lirası’nın, öngörüldüğü gibi değer kaybetmeye; Kıbrıslı Türklerin de fakirleşmeye devam ettiğini söyledi.
Solyalı’nın paylaşımı şu şekilde:
“Geliyor Gelmekte olan!
Türk Lirası, öngörüldüğü gibi değer kaybetmeye; Kıbrıslı Türkler de fakirleşmeye devam ediyor.
Mecliste defaten bu konudaki önlemlerin ne olacağını sormuş olmamıza, rakamsal analizleri yapmış olmamıza rağmen “Dış Mihraklar” cevabından başka bir yanıt alamadık.
Halkın alım gücünü, öngörülebilirliği ve işletmelerin sürdürülebilirliğini korumak amacıyla, planlı ve kademeli olarak stabil bir para biriminin öncelikle muhasebe birimi olarak kullanılmasının planlaması için çok geç kalıyoruz.
Veya acilen TC ile İktisadi ve Mali İşbirliği Protokollerine (ki içeriği hükümet de bilmiyor) TL’den kaynaklı bu maliyetin/kaybın karşılanması şartının konması zorunluluğunu da önerdik.
Yine umursamadılar!”
Çözüm belli”.










Akpınar: “Bir ülkenin en büyük gücü, iyi yetişmiş, özgür düşünen ve değerlerine bağlı çocuklarıdır”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlanıyor… Lefkoşa Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi
KKTC CSO’dan 23 Nisan Konseri yoğun ilgi gördü
Fikri Ataoğlu: “Çocukların bilinçli ve değerlerine bağlı yetişmesi önceliğimiz”
Öztürkler: “Çocukların bir daha benzer acılar yaşamaması için geleceği sağlam temeller üzerine kurma kararlılığındayız”