Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

‘Surlariçi Şehir Müzesi’ açılıyor


‘Surlariçi Şehir Müzesi’ açılıyor
138 views
23 Ekim 2020 - 14:06


‘Surlariçi Şehir Müzesi’ açılıyor

Yakın Doğu Üniversitesi, Surlariçi bölgesinde “Surlariçi Şehir Müzesi” açıyor.

Günsel Ailesi’nin girişimi ile restore edilen Girne Kapısı’ndaki Ziraat Bankası’nın eski binasında hizmete girecek olan “Surlariçi Şehir Müzesi” (Walled City Museum) 15 Kasım’da açılacak.

“Surlariçi Şehir Müzesi”, Yakın Doğu Üniversitesi’nin Şubat ayında Dereboyu’nda açılışını yaptığı “Günsel Sanat Müzesi”nin ardından, Lefkoşa’nın merkezinde açtığı ikinci müze olacak. Kapılarını 15 Kasım’da sanatseverlere açacak olan “Surlariçi Şehir Müzesi”, Başkentte yaratacağı sanat ve kültür ortamıyla Kıbrıs’ın kültürel kimliğinin, ulusal ve uluslararası sanat ortamıyla buluşmasına aracılık edecek.

“Surlariçi Şehir Müzesi”nde Sergilenecek Eserler…

“Surlariçi Şehir Müzesi”nde sergilenecek eserler, görsel sanatların her dalını kapsayan oldukça geniş bir yelpaze sunacak. Müzede, yağlı boya ve akrilik resimler, özgün baskı, gravür, linolyum, serigrafi, litografi, ağaç baskı resimler, heykel, büst, silikon heykeller fotoğraf ve seramik eserler sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Ayrıca Lefkoşa’nın sosyal, kültürel ve siyasi geçmişine ait birçok materyal de müzede sergilenecek.

Açılacak olan müzenin tavanlarında, altın tozu kullanılarak, Osmanlı İmparatorluğu’nun Lefkoşa’yı fethi, İngilizlerin Ada’ya gelişi ve 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı resmedildi.

(Voice of the Island)


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.