Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

‘Kurulun Hala Kendine Ait Bir Binası Yok’


‘Kurulun Hala Kendine Ait Bir Binası Yok’
136 views
04 Ağustos 2020 - 13:12


‘Kurulun Hala Kendine Ait Bir Binası Yok’

Meclis Genel Kurulu’nda ilk olarak Sivil Savunma Teşkilatı Personel Değişiklik Yasa Tasarısı’nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere ele alındı.

Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Sunat Atun sıcaklıklardaki artış nedeniyle yangınların meydana geldiğini anımsatarak, Sivil Savunma’nın bu yangınlara müdahale ettiğini kaydetti.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığının başka birçok olaya da müdahale ettiğini anımsatan Atun, ilgili personelin tehlike ödeneği, on call ödeneği gibi haklardan yararlanabilmesi, yasalarında yer alan tahsisatlardan yararlanabilmeleri için bu değişikliğe ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Tezkere oybirliğiyle kabul edildi. Ardından test aşamasında olan elektronik oylama sistemi denendi.

Daha sonra Emeklilik Değişiklik Yasa Tasarısının komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere ele alındı. Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Sunat Atun ilgili yasanın engelli vatandaşlarla ilgili değişiklikler içerdiğini ifade etti.

Atun tasarının engellilerin, emekli olan aile yakınlarının vefatından sonra emekli maaşlarının kendilerine ödenebilmesini içerdiğini anlattı.

Tezkere oybirliğiyle kabul edildi.

Ardından yeniden test aşamasında olan elektronik oylama sistemi denendi.

Daha sonra Su Ürünleri Değişiklik Yasa Tasarısının ivediliği ele alındı. Tezkere oybirliğiyle kabul edildi.

Genel Kurul’da daha sonra Kişisel Verileri Koruma Kurulu 2020 Mali Yılı Bütçesi’nin üçüncü görüşmesinin yapılması oylandı, oybirliğiyle kabul edildi; Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Yasa Tasarısı’nın Meclis’te üçüncü görüşmesinin yapılması oylandı oyçokluğuyla kabul edildi; Köy ve Mahalle İhtiyar Heyetleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın Genel Kurul’da üçüncü görüşmesinin yapılması oylandı oybirliğiyle kabul edildi.

Ardından özel gündemde yer alacak işlere geçildi. Birleştirilmiş 2020 Mali Yılı Bütçe Yasası Hakkında Yasa Gücünde Kararname madde madde oylandıktan sonra tümü oylandı ve 26 kabul 12 ret oyuyla oyçokluğuyla kabul edildi.

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU 2020 MALİ YILI BÜTÇESİ

Daha sonra Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Sunat Atun Kişisel Verileri Koruma Kurulu 2020 Mali Yılı Bütçesi hakkında komite raporunu okudu.

Atun kurumun bütçesinin 8 ay gecikmeli onaylandığına işaret etti, komitelerin verimliliğinin de bu gecikmelerden etkilendiğini söyledi.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ilgili yasayla ilgili konuşmak üzere kürsüye çıktı.

İlgili Kurulu meydana getiren yasanın 2007’de geçtiğini ancak 12 yıl kimsenin bu konuda gereğini yapmadığını dile getiren Özyiğit, bu Kurulun son derece önemli bir görev yerine getirdiğini anlattı.

Kurulun hala kendine ait bir binası olmadığını, kurul personelinin zor şartlarda çalıştığını söyleyen Özyiğit, personelin bir an önce kendilerine ait daha rahat çalışabilecekleri bir yer ve yeterli personelin sağlanmasını beklediğini ifade etti.

Daha sonra Kişisel Verileri Koruma Kurulu 2020 Mali Yılı Bütçesi madde madde görüşüldü, tamamı oylanarak oybirliğiyle kabul edildi.

(TAK)


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.