Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

Kim Milyoner Olmak İster’e damga vuran olay


Kim Milyoner Olmak İster’e damga vuran olay
175 views
07 Şubat 2021 - 18:57


Kim Milyoner Olmak İster’e damga vuran olay

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının son bölümünde dikkat çeken cevaplardan biri de omurilik sarımsağı oldu. Yarışmacıya son bölümde ‘Hangisi beyindeki bir bölgeye verilen addır?’ sorusu soruldu. Yanıtı bilemeyen yarışmacı, jokerleri arasından doktor olan bir arkadaşını aradı. Jokerin yanıtı ise stüdyoda şaşkınlık yarattı.

Kenan İmirzalıoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında dikkat çeken sorulardan biri, cevabı omurilik soğanı olan soru oldu. Yarışmacıya son bölümde ‘Hangisi beyindeki bir bölgeye verilen addır?’ sorusu soruldu.

Sorunun şıkları içerisinde ‘Omurilik sarımsağı, Omurilik soğanı, Omurilik turpu ve omurilik brokolisi’ seçenekleri bulunuyordu. Yarışmacı şıklar arasında kaldıktan sonra, jokerleri arasında bulunan doktor olan bir yakınına soruyu sordu. Sürenin bitmesine az bir zaman kala joker olan kişi ‘Omurilik sarımsağı’ yanıtını verdi. Cevap karşısında şaşıran Kenan İmirzalıoğlu, ‘Arkadaşınız doktordu değil mi? Hangi bölüm?’ diye sordu.

OMURİLİK SOĞANI NEDİR?

Sinir sistemi ile beraber iç salgı bezleri olarak denetleyici ve düzenleyici sistemler birbirinden ayrılır. Bu konuda aynı zamanda sinir sistemi kendi içinde de kategoriye ayrılmaktadır.

– Beyin

– Beyincik

– Omurilik soğanı

– Omurilik

Omurilik soğanı, beyin ile omurilik arasında yer alır. Böylece beyin ve diğer organlarımız arasındaki bağlantıyı sağlar. Beyne giren bütün sinirler omurilik soğanından geçer. Omurilik soğanı, istemsiz çalışan iç organların kontrol merkezidir. Solunum, sindirim, hapşırma, kusma, yutma, çiğneme, idrar yapma gibi refleksleri kontrol eder. Ayrıca burada, kortikospinal yolun parçası olarak beynin sağ lobundan gelen motor sinirlerin çoğunluğu vücudun sol kısmına, sol lobundan gelen sinirler sağ kısmına gönderilir.


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.