Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

Dövizde dalgalanma devam ediyor


Dövizde dalgalanma devam ediyor
204 views
18 Ocak 2021 - 23:46


Dövizde dalgalanma devam ediyor

Sterlin – dolar – euro kaç TL? 15 Ocak 2021 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar/TL,  7,48 civarında işlem görüyor.

Euro/TL 9,04 düzeyinde değerleniyor.

Sterlin/TL ise 10,16 civarında hareket ediyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, dün katıldığı video konferans etkinliğinde, enflasyonda sorun görmedikçe faizleri yükseltmeyeceklerini belirterek “Faiz oranlarını artırma zamanı geldiğinde bunu kesinlikle yapacağız ama bu zaman yakın değil” ifadesini kullandı.

ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden da yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını ve ekonomik krizle mücadele için 1,9 trilyon dolarlık yardım paketi önerisini sundu. Dün 90,0-90,6 dar bandında dalgalanan dolar endeksi, bugün 90,3 seviyesinde dengelendi.

Dün yayımlanan Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) aralık ayı para politikası toplantı tutanaklarında, euro kurundaki yükselişin enflasyon görünümü üzerinde olumsuz etki oluşturabileceğinin vurgulanmasının ardından 1,2111 seviyesine kadar gerileyen euro/dolar paritesi, şu dakikalarda uzmanların destek olarak niteledikleri 1,2120’nin üzerinde işlem görüyor.


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.