Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

Bulaş Artıyor! Çok Sayıda Pozitif Öğrenci Var…


Bulaş Artıyor! Çok Sayıda Pozitif Öğrenci Var…
378 views
07 Nisan 2021 - 21:16


Bulaş Artıyor! Çok Sayıda Pozitif Öğrenci Var…

12. sınıflar okullara gitseydi vakalar 3 basamaklı sayılara ulaşabilirdi!

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı talimatıyla geçtiğimiz hafta 12. Sınıflar için yüzyüze eğitim başlatılmasına rağmen gerek öğrencilerin okullara gitmemesi gerekse Orta Eğitim Öğretmen Sendikası’nın (KTOEÖS) eylem koyması sonucu bir çok öğretmenin de Bakanlığın kararına uymaması sonucu pratiğe geçirilememişti.

Bugün 88 vakanın çıkması ve 3 gündür yüksek seyreden covid-19 vakaları bu kararın yanlışlığınnı doğrular nitelikte…

Kaldı ki, Zirve Kıbrıs olarak geçen hafta ve bu hafta bazı okullardan edindiğimiz devam raporlarına baktığımızda, 12. Sınnıf öğrencilerinin sadece 20 kadarının okullarına gittiği öğrenildi. Ayrıca okul idareleri öğretmenlere zaman zaman mesaj atarak hergün bir kaç 12. Sınıf öğrencinin pozitif olduğu ve derslere katılamayacağı bilgisinin verildiğini düşünürsek, bahsi geçen öğrencilerin tümünün okullara gitmesi durumunda ülkedeki bulaş vakalarının 3 basamaklı rakamlara yükselmesi kaçınılmaz olurdu.

Her ne kadar da Sağlık Bakanlığı öğrencilere testler yapsa da bugün negatif çıkan bir kişinin yarın pozitif çıkmayacağını bilemediğimizden bu kararın gözden geçirilip bir müddet daha, aşılamalar yapılana kadar online eğitimin devam etmesi daha doğru bir karar olarak görünüyor.

KAYNAK: ZİRVE KIBRIS


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.