Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

“Açılacak davaları nasıl savunacaksınız?


“Açılacak davaları nasıl savunacaksınız?
235 views
03 Ocak 2021 - 14:15


“Açılacak davaları nasıl savunacaksınız?
Dr. Erden Aşardağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Covid-19 ile ilgili ülkede yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek, yetkililere sorular yöneltti.
Aşardağ’ın paylaşımı şu şekilde:
“KİMİN YILBAŞINI KUTLAYAYIM ?!!!
Yeni yılın neresini kutlayım, sadece sağlık dilemekle sağlıklılık olmuyor sevgili insanlarımız. Denetimleri yeterli derecede yapmayan ilgililerin mi, restoran ve meyhaneleri kapatıp gazinolara göz yuman veya yumulmasını israrla sağlayan bazı sağlık bakanlığı yetkililerininin mi, hertürlü önlemin nasıl olacağını bilip de israrla aymazlık içerisinde uygulamayan bazı insanlarımızın mı, hala daha 2 kat fazla bulaşan mutant (değişime uğramış) virüs konusunda Türkiye ve Rum sağlık bakanlığından RESMİ BELGELERİ istememiş veya bu belgeleri elde etmiş de bize açıklamayan komitelerin mi (resmi bilgileri almışlarsa ve bize açıklayacaklarsa tenzih ederim ) yılbaşılarını kutlayım.Kimin yeni yılını kutlayalım ???
Mesleğimizden dolayı hergün sağlığını kaybetmiş hastalar ve yakınları ile iç içeyiz Onların ruh hallerini mi sizlere anlatayım.Covid-19 geçirmekte olan bazı hastaların veya halen garantina aşamasında olan kişilerin neler hissettiklerini mi tartışalım.Belki siz zannediyorsunuz ki her sene grip mevsiminde bu kadar çok meslektaşımızı mı kaybediyoruz hastalıktan.Hala daha coronavirus hikayedir diye ortaya çıkan insanlar var ne yazık ki. Tüm bu çekmiş olduğumuz sıkıntılara rağmen daha bir şey yaşamadık sayın halkımız.Yaşarsak ekonominin ne kadar daha kötüleşeceğinin farkında değilisiniz.İnsallah da yaşamayacağız diyelim.Ama böyle giderse emin olamıyorum.
Bulaş oranları arttığı için aldığınız önlemlerin, doğru olduğunu, ekonomik sıkıntı yaşayan, bar pub, cafe, restoran ve meyhane sahiplerine nasıl anlatıp ısbatlayacaksınız. Bize kim inanacak ve güvenecek artık.Açılacak davaları nasıl savunacaksınız.
Biraz daha sabır !!!
Aşı yakındır.
Yakında çıkacak olan tedavi edici ilaçlar yakındır
Yakında belki memleketimize de getirilecek, tüm kalabalık iş yerlerini, okulları, otelleri virüs yönünden, çabucak, ucuz ve güvenli tarayabilecek ,toplam yarım saat ile 40 dakika arasında sonuç verebilecek ve iş gücü kaybı +bulaşı çok aza indirebilecek testler çok yakındır.Yoldadır.
Bunları yapalım artık.
• KKTC vatandaşlarına kumar yasaksa, yasakları delenlere yasaların öngördüğü yaptırımları uygulayın. Yasaları engelleyen bir güruh varsa soruşturma açın ve cezalandırın. Ya da kumar yasasını değiştirin.Siz rahat biz rahat.
• Sn.Dr.Ali Pillinin, yasaları uygulamasını engeleyyen siyasilerin yaptırım güçlerini kırmak için tüm sağlık ve halk örgütleri, sendikalar ve sosyal medya sesini yükseltmeli ve aktif destek vermelidir.
• Bir an önce Sayın Pilli Pandemi hastanesinin neden kullanılamadığı hakkında net ve sarih açıklama ve çözüm önerilerini paydaşlarla ve halkla paylaşmalıdır.
• Hangi aşıların, ne zaman, kime, nasıl, yapılacağını karar verecek sağlık bakanlığı denetiminde ‘’AŞI KOMİSYONU ‘’ acilen oluşturulmalıdır.
• Pandemide çalışan değerli hekimler Dr.Yağmur Aldağ ve Dr.Emre Vudalının artık MASKE MESAFE HİJYENİN yetmediği ve temaslılarınızı saklamamanız gerektiğini israrla belirtiyorlar. Saklamakla kimseye iyilik etmiyorsunuz.
Daha yazacak çok şey var. Biraz daha sabır lütfen”
Voice of the Island/SM

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.